Problemi ne postoje!

”Problemi ne postoje, to su koncepti, načini zamišljanja.”

Zdravo ljudii! 😄
Opustite se! Problemi ne postoje. Postoji samo naš stav prema nekom stanju. Jer gle taj ”problem” može biti stvoren prije nego mi saznamo za njega, mi i dalje živimo  svoj život u neznanju za taj ”problem”, dakle uopšte ne postoji. Tek se javlja kada za taj ”problem” saznamo, naše misli ga oblikuju. Razumijete kaj vam želim reći?

Lagano mislim da su ljudi naviknuli na probleme i kada ih nemaju stvaraju ih,,, kompliciraju stvari. Imaju nekakve potrebe za pažnjom, sažaljavanjem I šta ja znam… Kao da se s problemima osjećaju živi, izvini molim te..  kae to?!? Pa vi razmaženi jadni ljudi, kaj imate dva tri života? Ili bu bili ovdje živili vječno. Kužite me? Da, ne,da?! Trebate svaki trenutak iskoristiti najbolje što možete, a ne biti u depri i to samo zbog toga što ne možete daleko razmišljati.

Problem ne postoji! Postoji naš stav prema nekom dešavanju u našem životu. Kako reagiramo na razlučite situacije prepušteno je samo nama. Problem ne postoji dok ga mi ne oblikujemo u svojim mislima. Aaaa. Točan odgovor je dakle pozitivno razmišljanje.

”Um je najsnažnija sila koja se može upotrebiti u nečiju korist i protiv njega.”

Zato, obojite svoj život u bijelo ili žuto, svejedno. Možete da birate. I zapamtite vi morate igrati glavnu ulogu u vašem životu. 

♡♡♡

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s