Sama kao list na vetru

Šta ako ostaneš sama?

To te pitaju svi kad zakoraciš u dvadesete..
Po onom principu.. imam 21god, napunila 22-u, ušla u 23-u, prema nudistickom kalendaru 25-u.. ili što Did kaže imaš ti punih 27..

Cekajte ljudi.. polako
Još uvijek studiram. Studiram zgodne tipove po kaficima i treniram bacanje pogleda u daljinu.

Leti vrijeme.. lete godine.. samo još cekam dan kad ce mi reci da rode ne donose djecu. Zezam se Ja malo

A sad ozbiljno.. upoznala sam prije par  dana super tipa.. zalaufalo se pravo, dok Ja nisam na njegovo pitanje.. odaklen si odgovorila s odaklen ti treba?

Drugi tip.. koje si godište? Odg. Koje ti treba? A vi vidite šta je politika ljudi u nas  napravila. Prilagođavaj se drugima.. uklapaj se u okvir ostalih ljudi.. koga briga kakvu imaš predstavu o svome životu, ne budi van svita. Šta ce reci ljudi? Udaj se.

A jbg. Što više radiš na sebi, informiraš se, uciš, uspjevaš to imaš vece prioritete I standarde za osobe pored sebe. 

Ali ajd svejedno, pusti ljude da prosipaju svoju politiku, I radi onak kako se ispravno cini.. prema osjecaju. 

Cekaj, cekaj.. mogu li onda i Ja malo svoju politiku… (mogu jer je ovo moja stranica) dobra je moja politika, ne trebate glasati za mene. Glasajte za sebe. Svaki put kad vam momak odglumi scenu jer je ljubomoran glasaj za sebe.. svaki put kad te ignorira glasaj za sebe.. svaki put kad ti stoji na putu glasaj za sebe. Svaki put kad te kritizira..  Ti glasaj za sebe.

De ozbiljno sad.. Daj se malo skoncentriraj na sebe, a ne na neku dr. osobu.. Tko si i šta želiš u svome životu? Koje su tvoje potrebe i na koji ih nacin možeš ispuniti sebi?

Možda imaš potrebu da je doma uvijek sve na svome mjestu i mrziš nered.. a ta dr. osoba jednostavno nema tu potrebu i ne može ti je ispuniti. Možda imaš potrebu za komunikacijom s ljudima i želiš sve bitne događaje podijeliti s drugim ljudima.. dok ta druga osoba nije baš fiksirana na to i želi mir. To su samo mali primjeri kako tvoje potrebe ne može i ne treba ispuniavati druga osoba.. dr. osoba te može saslušati dok prepricavaš sva dešavanja od danas, ali ne traži od te iste osobe da radi ono što tebe ispunjava. Daj se sami pobrinite za svoje potrebe, i kako da ih sebi spunite..

Tek kada se pocneš brinuti za sebe i svoj život.. Kad imadneš sebe i svoje potrebe pod kontrolom, funkcionirati ce i odnos s dr. osobom.
Pa da.. pobrini se malo za sebe

2 misli o “Sama kao list na vetru

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s